Privacy- en cookieverklaring vanHaren Schoenen B.V.

Deze privacy- en cookieverklaring is het laatst aangepast op 04 oktober 2021.

vanHaren Schoenen B.V. (hierna: vanHaren) verzamelt via haar winkels, website, app, (win)acties en andere diensten persoonsgegevens van jou. Jouw privacy is voor vanHaren van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Onze privacy- en cookieverklaring in het kort
Bij de verwerking van persoonsgegevens houden wij ons aan de privacywetgeving. Dit betekent dat wij:

  • Onze doeleinden duidelijk vastleggen voordat wij jouw persoonsgegevens verwerken, via deze privacy- en cookieverklaring.
  • Zo min mogelijk persoonsgegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden.
  • Expliciet toestemming vragen voor de verwerking van jouw persoonsgegevens, mocht toestemming verplicht zijn.
  • Benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Wij leggen deze verplichtingen ook op aan partijen die persoonsgegevens voor ons verwerken.
  • Jouw rechten respecteren, zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering van jouw persoonsgegevens die bij ons verwerkt zijn.

Voor welke doeleinden gebruiken wij jouw persoonsgegevens?
Door gebruik te maken van ons platform verkrijgen wij verschillende persoonsgegevens van jou. Per doeleinde wordt aangegeven welke gegevens wij van jou verkrijgen, met welke doel wij deze gegevens verwerken en hoelang die worden bewaard. Indien je vragen hebt of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met vanHaren. De contactgegevens staan onderaan in deze privacy- en cookieverklaring.

Account aanmaken
Op onze website kun je een account aanmaken (uitvoering van de overeenkomst), waarna je vervolgens een bestelling kunt plaatsen.

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:
  • Aanhef
  • Naam
  • E-mailadres
  • Firma
  • Adresgegevens

Wij bewaren jouw persoonsgegevens totdat je je account weer opzegt, of maximaal 5 jaar nadat je voor het laatst hebt ingelogd op je account. We gaan er dan namelijk vanuit dat je geen gebruik meer wil maken van onze dienstverlening. Sommige gegevens bewaren wij langer als wij daartoe wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld vanwege de fiscale bewaarplicht).

Account beheren
Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je zelf bepalen welke informatie je toevoegt aan het account (uitvoering van de overeenkomst). Daarnaast vind je binnen je account een overzicht van je bestellingen. Ook heb je de mogelijkheid om jouw favorieten op te slaan. 

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:
  • Aanhef
  • Naam
  • (Factuur/woon) adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
  • Bestel- en betaalgegevens
  • Persoonlijke interesses (verlanglijstjes, je e-mail- en personalisatievoorkeuren)
  • IP-adres

Wij bewaren jouw persoonsgegevens totdat je je account weer opzegt, of maximaal 5 jaar nadat je voor het laatst hebt ingelogd op je account. We gaan er dan namelijk vanuit dat je geen gebruik meer wil maken van onze dienstverlening. Sommige gegevens bewaren wij langer als wij daartoe wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld vanwege de fiscale bewaarplicht). Het account opzeggen kan via onze klantenservice, maar nog makkelijker in jouw persoonlijke account.

Contact
Wanneer je een e-mailbericht stuurt, ons telefonisch benadert, ons via social media een bericht stuurt of op een andere manier contact met ons opneemt, ga je in op ons aanbod om met ons in contact te treden (uitvoering van de overeenkomst).

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:
  • Naam
  • E-mailadres
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • Ordernummer
  • Eventuele informatie die je zelf invult als inhoud van een bericht

We bewaren jouw gegevens zolang als dat nodig is voor dit contact of tot maximaal 12 maanden nadat wij voor het laatst contact met je hebben gehad, omdat we er zeker van willen zijn dat we jouw vraag of klacht goed hebben afgehandeld.

Indien je telefonisch contact met ons opneemt kunnen we voor kwaliteits- of trainingsdoeleinden het gesprek opnemen. Wij verwerken deze opnames en daarmee jouw persoonsgegevens op basis van het gerechtvaardigd belang. Wij hebben namelijk een commercieel belang om onze dienstverlening te verbeteren. Deze opnames worden niet langer dan 6 maanden bewaard.

Plaatsen en afhandelen bestelling
Als je een bestelling plaatst op onze website, dan laat je bepaalde gegevens achter. De gegevens hebben wij nodig vanwege de koopovereenkomst die tot stand komt tussen jou en vanHaren (uitvoering van de overeenkomst).

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:
  • Aanhef
  • (Factuur/woon) adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • Order- en betaalgegevens
  • IP-adres
  • Device

Wij bewaren deze gegevens tot 5 jaar nadat de aankoop is gedaan. Sommige gegevens bewaren wij langer als wij daartoe wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld vanwege de fiscale bewaarplicht).

SafeSize voetscan
Als je in één van onze winkels gebruik maakt van de voetscan SafeSize, dan laat je bepaalde gegevens achter. Deze gegevens hebben wij nodig om je zo optimaal mogelijk maatadvies te geven (uitvoering van overeenkomst). Safesize is zelf verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. Als je wilt weten wat zij met jouw persoonsgegeven doen, lees dan de privacyverklaring op hun eigen website.

Commerciële berichtgeving
Wij versturen commerciële berichtgeving. Dit kunnen digitale nieuwsbrieven zijn, maar ook push-berichten, e-mails of een kaart per post. Via de website en in de applicatie kun je je aanmelden voor onze commerciële berichtgeving. We versturen alleen commerciële berichtgeving met jouw toestemming. In de berichten staan aanbiedingen, tips en informatie over onze producten en diensten. 

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:
  • Aanhef
  • Naam of accountnaam
  • Adresgegevens
  • Geboortedatum (indien bekend)
  • Interesses
  • Bestelgeschiedenis (indien bekend)

Wij bewaren jouw persoonsgegevens totdat je je weer afmeldt voor de commerciële berichtgeving. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Elke nieuwsbrief bevat een afmeldlink, maar je kunt ook jouw instellingen aanpassen binnen jouw account. 

Reviews en klanttevredenheidsonderzoek
Wanneer je een bestelling bij ons plaatst krijg je de mogelijkheid om een beoordeling te geven over onze dienstverlening. Dit review verzoek wordt door TrustedShops naar je gestuurd. De reviews zijn te lezen op de website van TrustedShops. TrustedShops is zelf verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. Als je wilt weten wat zij met jouw persoonsgegevens doen, lees dan de privacyverklaring op hun eigen website.

Daarnaast delen we in de winkels kaartjes uit voor ons klanttevredenheidsonderzoek ik&mijnvanharen dat online ingevuld kan worden. Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van het gerechtvaardigd belang. Wij hebben namelijk een commercieel belang om onze dienstverlening te verbeteren. Ons commerciële belang prevaleert boven jouw privacybelang, gezien het feit dat je zelf invloed hebt op wat voor informatie je achterlaat in het klanttevredenheidsonderzoek.

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:
  • Naam
  • Geslacht
  • E-mailadres
  • Welke winkel je beoordeelt
  • Inhoud van de beoordeling

Wij bewaren jouw persoonsgegevens maximaal 2 jaar nadat je de beoordeling hebt gegeven.



Prijsvragen en winacties
Regelmatig schrijven we toffe (win)acties uit. Vaak voor schoenen of vanHaren cadeaukaarten, maar ook wel eens voor tickets voor evenementen, andere prijzen of geld. Als je meedoet met een van onze acties, ga je in op ons aanbod (uitvoering van de overeenkomst).

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:
  • Aanhef
  • Naam
  • E-mailadres

En om je prijs in ontvangst te nemen
  • Telefoonnummer
  • Adresgegevens
  • Rekeningnummer

Wij bewaren jouw persoonsgegevens voor normale winacties maximaal 12 maanden na afloop van de actie. Voor kras&win acties geldt een bewaartermijn van 6 maanden. Bij iedere (online) actie vind je de geldende actievoorwaarden.

Profielen maken
Uit verschillende bronnen combineren wij jouw persoonsgegevens. Dat doen we om jou de beste online winkelervaring te kunnen bieden. Dit doen wij door diverse gegevens van jou aan elkaar te koppelen, zoals jouw accountgegevens, bestelgeschiedenis, de door jou opgegeven interesses en favorieten, maar ook jouw surfgedrag op onze of externe websites.

Door jouw gegevens te combineren kunnen wij gepersonaliseerde aanbiedingen en gepersonaliseerde content op de website of social mediakanalen publiceren, die aansluiten bij jouw interesses en bestelgeschiedenis. Ook onze nieuwsbrief kunnen wij op deze manier voor jou personaliseren. Op deze wijze kunnen wij gerichtere aanbiedingen doen, op onze website maar ook via externe advertenties.

Om je relevante en nuttige advertenties aan je te laten zien, kunnen we ook deelnemen aan Facebook’s Custom Audience programma of het soortgelijke programma van Google. Hierin delen we gegevens zoals bijvoorbeeld je e-mailadres. Wil je dit liever niet? Je kunt je op elk moment hiervoor afmelden door een e-mail te sturen naar privacy@vanharen.be.

Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we op de website gebruik van cookies (met jouw toestemming). Wij kunnen aan de hand van cookies bijvoorbeeld zien welke pagina’s op onze website je hebt bezocht, welke advertenties op externe websites aan jou zijn getoond en of jij ze hebt bekeken of niet, of je geïnteresseerd bent in kortingen en welke artikelen je hebt aangeklikt. In de cookietabel zie je een overzicht van de cookies die we gebruiken. Na het verkrijgen van de relevante gegevens en via onze cookie technieken, worden analyses uitgevoerd met als resultaat dat we automatisch bepaalde generieke (interesse-)categorieën aan je profiel toevoegen. Zo zorgt profilering ervoor dat zowel de content van onze website, app, e-mails, én onze acties en advertenties beter bij je interesses aansluiten. De verwerking van je persoonsgegevens voor profileren zijn noodzakelijk ter behartiging van gerechtvaardigde belangen om jou op de best mogelijke manier van dienst te kunnen zijn en om je de beste klantervaring te kunnen geven.

Wij bewaren jouw persoonsgegevens totdat je je weer afmeldt voor het profileren. Je kunt je op elk moment hiervoor afmelden door een e-mail te sturen naar privacy@vanharen.be.

Wanneer kunnen we jouw persoonsgegevens delen met derden?
VanHaren deelt jouw gegevens enkel met derden, wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. Het kan voorkomen dat wij jouw persoonsgegevens aan derde partijen verstrekken, omdat:
  • wij hen hebben ingeschakeld om bepaalde gegevens te verwerken;
  • dat nodig is om de overeenkomst met jou uit te voeren;
  • jij hier toestemming voor geeft;
  • wij hier een gerechtvaardigd belang bij hebben;
  • wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

De partijen die in onze of uw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn:
  • Logistieke partners
  • Overheidsinstanties
  • IT leveranciers- en dienstverleners
  • Cookie leveranciers
  • Betalingsdienstverleners
  • Marketingbedrijven
  • Reviewbedrijven
  • Kredietinformatiebureaus

Jouw gegevens slaan we op in verschillende databases. Bijna al deze databases zijn eigendom van onze Duitse moedermaatschappij Deichmann, waarbij de data binnen de Europese Economische Ruimte (EER) wordt opgeslagen. Het kan in bepaalde gevallen voorkomen dat gegevens die we verzamelen worden doorgegeven of opgeslagen buiten de EER, omdat bijvoorbeeld een van onze externe dienstverleners daar gevestigd is. VanHaren doet dit alleen indien er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens.

Worden jouw persoonsgegevens beveiligd?
Jouw persoonsgegevens worden opgeslagen in streng beveiligde databases. Deze databases worden beheerd door een grote groep specialisten die dagelijks werkt aan het beveiligen van al onze systemen. Jouw persoonsgegevens zijn alleen toegankelijk voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat ze daar mee werken. Uiteraard toetsen we regelmatig onze beveiliging door interne- en externe bureaus.  Ook hebben wij passende technische en organisatorische maatregelen getroffen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens, tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking (zoals onbevoegde kennisname, aantasting, wijziging of verstrekking van de persoonsgegevens).

Social media buttons
Op onze website maken wij gebruik van social media buttons, welke jou doorgeleiden naar de social media platforms. Je krijgt hierdoor de optie om ons te volgen en om content te delen binnen het netwerk. Ook zal je advertenties tegenkomen op jouw social mediapagina. De buttons zijn werkzaam vanwege stukjes code welke afkomstig zijn van de social medianetwerken. Als je wilt weten wat de social media platforms doen met je persoonsgegevens, lees dan de desbetreffende privacyverklaring:
 
Cookies
Op onze websites en in onze app gebruiken we cookies van onszelf en van derde partijen. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het apparaat (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het apparaat.

Deze cookies verzamelen de volgende gegevens van jou:
  • IP-adres
  • Cookie-ID
  • Website- en klikgedrag
  • Referrer-URL

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we, voor zover wij dat verplicht zijn, vragen om jouw akkoord voor het gebruik van cookies.

In deze tabel vind je een overzicht van de cookies die wij gebruiken.

In- en uitschakelen van cookies
In jouw webbrowser kun je instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd wanneer je ermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van jouw browser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.

Verwijderen van cookies
De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, wordt het cookie automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Welke privacyrechten heb je?
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten: 
  • Recht op inzage: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, in te zien.  
  • Recht op rectificatie: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, te corrigeren of aan te vullen indien deze onjuist of onvolledig zijn.  
  • Recht van bezwaar: je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en tegen direct marketing.  
  • Recht op verwijdering: je kunt ons verzoeken jouw persoonsgegevens te verwijderen. 
  • Recht om jouw toestemming in te trekken: indien je ons toestemming hebt gegeven om persoonsgegevens te verwerken, dan kun je deze toestemming op ieder moment intrekken. 
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens: indien het technisch mogelijk is, heb je het recht om de persoonsgegevens die wij van jou verwerken te laten overdragen naar een derde partij.  
  • Recht op beperking van de verwerking: in sommige gevallen kun je ons verzoeken om het verwerken van jouw persoonsgegeven (al dan niet tijdelijk) te beperken. 


Bij jouw verzoek kunnen wij je vragen om je te identificeren. Wij vragen hiervoor gegevens op om er zeker van te zijn dat jij de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren.

Wij zullen in principe binnen een maand aan jouw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter met twee maanden worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke privacyrechten of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij jou daarvan tijdig op de hoogte stellen.

Indien je één van je rechten wilt uitoefenen dan kun je dat kenbaar maken via privacy@vanharen.be.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring
Wanneer onze dienstverlening wijzigt, moeten wij natuurlijk ook onze privacy- en cookieverklaring aanpassen. Raadpleeg daarom regelmatig deze privacy- en cookieverklaring voor de meest actuele informatie.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij niet op de juiste manier helpen met vragen over jouw privacy, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Contactgegevens
Voor vragen over onze privacy- en cookieverklaring of vragen omtrent jouw rechten, kun je altijd contact met ons opnemen via onderstaande gegevens:

vanHaren Schoenen B.V.
Van Liemptstraat 10
5145 RB Waalwijk

E-mailadres:                       service@vanharen.be
Telefoonnummer:            088 - 864 2310
KvK-nummer:                    18109059

Privacyfunctionaris
E-mailadres:                       privacy@vanharen.be
Postbus:                               Postbus 2
5140 AA Waalwijk
t.a.v. Privacyfunctionaris vanHaren